Salakyyneleitä

Kuka välittää mielenterveyspotilaan perheen tunteista, surusta, pelosta ja turhautumista?

2008-06-18

Loma muistuttaa menneestä

Kuten edellisistä on käynyt ilmi, vaimoni selvisi viime keväästä paremmin kuin vuosiin, varmaan vuosikymmeneen. Uusi työ, ammatti ja työyhteisö tekivät ihmeitä, joihin vuosien pilleri-cocktailit eivät pystyneet. Mutta sitten alkoi kesäloma, ja vire on kääntynyt vähä vähältä alakuloisemmaksi.

Päivät yksin kotona muistuttavat liikaa menneestä, eikä työ ja säännöllinen päivärytmi pidä ajatuksia ruodussa. Nukahtamislääkkeitä on alkanut taas mennä, ja vastaavasti aamu-unet venyvät helposti puolillepäivin, kun ei ole mitään syytä nousta vuoteesta ylös.

Ja illalla tutut itsesyytökset, ettei tänäänkään ole saanut mitään aikaan, kun tiskit ovat koskematta vaikka on ollut kotona koko päivän. Sen sijaan silitetyt lakanat unohtuvat heti kun ne ovat kaapissa.

Toivottavasti oman loman alkamisesta on jotain hyötyä, kun kotona ja mökillä on aikuista seuraa.

Entä itse? Lähinnä tunnetila on huolestunutta alavirettä ja loman odotusta. Iltapäivä- ja naistenlehtien kesäseksilööpit masentavat turhautunutta, mutta onneksi elämässä on nykyään sen verran flirttiä, ettei miehinen itsetunto ole enää niin pohjamudissa kuin joskus aiemmin. Tai sitten parantunut itsetunto sallii huomata sen, että joku katsoo joskus minunkin peppuni perään.

Joka tapauksessa, hyvää jos ei aurinkoista juhannusta!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home