Salakyyneleitä

Kuka välittää mielenterveyspotilaan perheen tunteista, surusta, pelosta ja turhautumista?

2006-03-23

Uusia pillereitä

Taas kokeiltiin jotain uutta lääkettä. Kokeilu loppui lyhyeen kun ensimmäinen yö meni levottomana valvoessa. Lääkkeessä kiinnitti huomiota se, että se on alun perin kehitetty ihan eri sairauden hoitoon kuin mitä yritettiin hoitaa. "Tämä on tarkoitettu oikeastaan skitsofrenian hoitoon, mutta tästä on ollut hyötyä myös joillein bipoille." Myös se edellinen lääke, jota kokeiltiin ja joka aiheutti aikamoisia ongelmia, oli alkujaan kehitetty ihan eri tarkoitukseen.

Tämä on itse asiassa aika pelottavaa, sillä näiden lääkkeiden vaikuttavuus ja turvallisuus on tutkittu ainoastaan alkuperäistä käyttötarkoitusta varten. Monen lääkkeen käyttöalue on laajentunut vuosien mittaan itsekseen samalla tavalla, mutta läheskään aina niitä ei enää siinä vaiheessa tutkita yhtä perusteellisesti. Siksi en yhtään ihmettele, että meillä vaikutukset ovat olleet aivan toisenlaisia kuin mitä odotettiin.

Kelan päätös terapiasta tuli ja se oli myönteinen! Muutenkin vaimolla menee paljon paremmin kuin keväällä moneen vuoteen. Kävimme jopa yhdessä viikonloppureissulla, eikä kumpikaan meistä edes itkenyt missään matkan vaiheessa (ainakaan niin että minä olisin sen huomannut, ja olen oppinut aika hyväksi huomaamaan).

Aurinko paistaa ja kuulin eilen mustarastaan laulavan.

2 Comments:

At 3/23/2006 8:16 PM, Anonymous Anonymous said...

Ihanaa kuulla hieman parempia uutisia. Toivottavasti sama meno jatkuisi. Voimia kevääseen!

 
At 3/30/2006 9:05 AM, Blogger Hallatar said...

Mustarastaan laulu onkin aivan lumoava...

 

Post a Comment

<< Home